SL EN DE

Novice iz naše občine

NOVA PRIDOBITEV V PAMEČAH

Pri podružnični osnovni šoli v Pamečah smo danes odprli nov prostor za športne, kulturne in izobraževalne aktivnosti. Športno-kulturno središče Pameče je velika pridobitev za šolo, vaško skupnost in mesto Slovenj Gradec.

  • 21 junij 2023
  • Število pogledov: 228
NOVA PRIDOBITEV V PAMEČAH

V amfiteatru, površine 311,70 kvadratnih metrov, je 280 sedišč z dostopom preko stopnic ter rampo za invalide, na vrhu atrija pa so možna še stojišča.

V času pouka ga bodo v dopoldanskem času lahko uporabljali učenci nižje stopnje, ki imajo neposreden izhod iz učilnic v atrij, sicer pa bo to tudi prostor za medgeneracijsko druženje in aktivno preživljanje prostega časa prebivalcev Pameč.

V sklopu projekta smo izvedli tudi sanacijo zunanjega igrišča pri osnovni šoli. Skupna vrednost del v atriju in na igrišču je znašala 298.622,61 evrov. Naložbo sta v višini 195.896,01 evrov sofinancirali Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenija.

Izvajalec del je bilo podjetje Vemal iz Pameč.

Krajani Pameč bodo nov prostor za druženje prvič koristili v nedeljo, 25. junija ob 17. uri, ko bodo v novem prireditvenem amfiteatru pripravili osrednjo prireditev ob prazniku vaške skupnosti s podelitvijo priznanj vaške skupnosti Pameče-Troblje.

Trak športno kulturnega središča Pameče so prerezali podžupana Mestne občine Slovenj Gradec dr. Peter Pungartnik in Martina Šisernik, direktorica občinske uprave Darja Vrčkovnik, predsednica vaške skupnosti Pameče-Troblje Viktorija Breznik, ravnateljica Druge osnovne šole Slovenj Gradec Helena Gaberšek in vodja podružnične osnovne šole Pameče Saša Keserin.

Podžupan Mestne občine Slovenj Gradec je ob tej priložnosti spomnil, da mestna občina s to naložbo zaključuje obdobje nujnih investicij po šolah: »Začeli smo pred štirimi leti z analizo, s katero smo ugotavljali, katere naložbe v šolski prostor so nujno potrebne. Med njimi je bila tudi naložba pri šoli v Pamečah. Vesel sem, da so bile v tem obdobju investicij deležne prav vse šole po občinah; od Razborja, do Šmiklavža, Sel, Šmartna in Podgorja ter vse tri osnovne šole v mestu«.    

Učenci pameške osnovne šole so s pomočjo mentoric za otvoritev pripravili prisrčen kulturni program.

Naložbo sta sofinancirala Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.