SL EN DE

Novice iz naše občine

PREJELI NAGRADO ZLATI KAMEN

Slovenj Gradec še posebej izstopa pri treh kazalnikih: spodbujanju stanovanjske gradnje, študijski aktivnosti prebivalcev ter številu delovnih mest.

  • 20 marec 2024
  • Število pogledov: 118

Mestna občina Slovenj Gradec je bila razglašena za razvojno najbolj prodorno občino na območju od Koroške do Posavja. Nagrado zlati kamen je županu Mestne občine Slovenj Gradec Tilnu Kluglerju sinoči v Ljubljani podelil minister za javno upravo Franc Pops.

Zlati certifikat ISSO Slovenj Gradec uvršča v zgornjo tretjino 212 slovenskih občin glede na vrednost sestavljenega indeksa ISSO oziroma na 51. mesto. Slovenj Gradec posebej izstopa pri treh kazalnikih:

 

  • Spodbujanje stanovanjske gradnje: 3. mesto

V Slovenj Gradcu smo v zadnjih petih letih namenili za spodbujanje stanovanjske gradnje letno v povprečju 63 evrov na prebivalca. Povprečje za 212 občin je 12 evrov.

 

  • Študijska aktivnost prebivalcev: 11. mesto

V Slovenj Gradcu smo v merjenem petletnem obdobju podelili 46 diplom na 1.000 prebivalcev. Povprečje za 212 občin je 36 diplom.

 

  • Število delovnih mest: 19. mesto

V Slovenj Gradcu imamo 496 delovnih mest na 1.000 prebivalcev. Povprečje za slovenske občine je 306 delovnih mest.

 

 

»Slovenj Gradec nemalokrat igra pionirsko vlogo med kraji pri nas. To velja tudi za prijeme na področju prostorskega načrtovanja, zlasti pri umirjanju prometa in revitalizaciji kraja,« so zapisali v obrazložitvi. Občina, ki prejme nagrado zlati kamen, po oceni strokovne komisije pomeni primer dobre prakse in zgled ostalim.  

 

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je povedal, da je počaščen, ker je strokovna komisija opazila trud in napredek, ki ga v razvoj mestne občine vlagajo zaposleni v občinski upravi, mestni svetniki, predsedniki in člani vaških skupnosti, številna društva in organizacije ter posamezniki.  

 

 

V letošnje finale za nagrado zlati kamen so se uvrstile občine Brda, Tržič in Piran (zahodna Slovenija), Kamnik in Ribnica (osrednja in jugovzhodna Slovenija) ter Slovenj Gradec, Trbovlje, Moravske Toplice, Murska Sobota in Razkrižje (vzhodni del države).   

Foto: Planet GV 

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.