SL EN DE

Novice iz naše občine

SPLETNI PREGLEDOVALNIK DELOVIŠČ NA VODOTOKIH

Vzpostavila ga je Direkcija RS za vode

  • 18 oktober 2023
  • Število pogledov: 143
SPLETNI PREGLEDOVALNIK DELOVIŠČ NA VODOTOKIH

Državni sekretar Boštjan Šefic, vodja vladne službe za obnovo po poplavah in plazovih, je včeraj predstavil pregled opravljenega dela v zadnjih dveh mesecih in nekatere ključne naloge v prihodnjih mesecih.

Vlada je tako pričela z rednimi novinarskimi konferencami, na katerih namerava posredovati ažurne informacije o opravljenem delu. Na tokratni novinarski konferenci je sodelovala tudi Neža Kodre, direktorica Direkcije RS za vode, ki je predstavila spletni pregledovalnik delovišč na vodotokih po poplavah avgusta 2023. Prebivalcem je na voljo na tej povezavi:

https://poplave2023.evode.si/

 

V spletnem pregledovalniku delovišč so objavljene lokacije ter opisi aktualnih in zaključenih delovišč, kjer se izvajajo nujna dela na vodotokih po poplavah v avgustu 2023.  Z rumeno so na zemljevidu označena delovišča v teku, z oranžno delno zaključena, z zeleno pa zaključena delovišča.

Pristojne službe na terenu pospešeno izvajajo nujne sanacije na kritičnih vodotokih. Boštjan Šefic: »Dela potekajo na več tisoč kilometrih vodotokov, da se preprečuje možnost nastanka dodatne škode v kritičnem obdobju jeseni, zime, kasneje tudi spomladi. Pripraviti smo morali načrt za hitro in učinkovito oceno škode na objektih ter pregled plazov, ki še grozijo.    

 

Vir: Vlada RS

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.