SL EN DE

Novice iz naše občine

SVEČANA ZASADITEV JAPONSKIH ČEŠENJ PRI KULTURNEM DOMU SLOVENJ GRADEC

V Slovenj Gradcu, ki ga z Japonsko vežejo dolgoletne in čvrste vezi, smo danes svečano in simbolno zasadili drevesa japonske češnje. »Sakura« (Prunus serrulata 'Kanzan') v znak prijateljstva in sodelovanja.

  • 30 maj 2022
  • Število pogledov: 609
SVEČANA ZASADITEV JAPONSKIH ČEŠENJ PRI KULTURNEM DOMU SLOVENJ GRADEC
V spomin na tri desetletja od vzpostavitve diplomatskih stikov med Japonsko in Slovenijo leta 1992 ter v spomin na olimpijske in paraolimpijske igre v Tokiu (2021) je v parku pri Kulturnem domu Slovenj Gradec, danes ob 11.00 uri, potekala svečana zasaditev japonskih češenj sakure, ki simbolizirajo Japonsko. Namen projekta je vzpodbuditi raznoliko naravno okolje ter postaviti temelje za poglabljanje prijateljskih odnosov med Japonsko in Slovenijo. Ti so močni, o čemer priča sodelovanje na gospodarskem, pa tudi drugih področjih, kot je to najbolj razvidno tudi iz našega slovenjgraškega edinstvenega primera v Sloveniji, partnerstva med mestoma Myoko in Slovenj Gradec.

Župan Mestne občine Tilen Klugler in japonski veleposlanik nj. eksc. Hiromichi Matsushima sta slavnostno nagovorila občinstvo ter simbolno posadila japonske češnje. Slovesnosti se je poleg župana in veleposlanika udeležilo občinsko vodstvo, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, predsednik Judo zveze Slovenije Lovro Galuf ter slovenjgraški poslanec v DZ Dušan Stojanovič. V programu je sodelovala tudi Glasbena šola Slovenj Gradec.

 

(Fotogalerija: Koroške novice)

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.