SL EN DE

Novice

LOKALNI NAČRT HODLJIVOSTI

Mestna občina Slovenj Gradec je bila izbrana za sodelovanje in usposabljanje v projektu “Izdelajmo skupaj lokalni načrt hodljivosti”.

  • 10 oktober 2023
  • Število pogledov: 150
LOKALNI NAČRT HODLJIVOSTI

Skupaj z načrtovalcem LOCUS prostorske informacijske rešitve d.o.o, se je MOSG odzvala na prvo povabilo Inštituta za politike prostora (IPoP) k projektu: Izdelajmo skupaj lokalni načrt hodljivosti. Projekt je namenjen spodbujanju hoje, kot aktivne oblike mobilnosti ter ustvarjanju zdravega bivalnega okolja. Poleg Mestne občine Slovenj Gradec sta bili na prvem pozivu izbrani tudi občini Domžale in Ribnica.


Poziv za prijavo je bil posredovan vsem slovenskim občinam in širjen tudi v krogu prostorskih načrtovalcev, nanj se je prijavilo 6 slovenskih občin. Pri izboru občin sta odločala dva kriterija: utemeljitev motivov za sodelovanje v programu s poudarkom na povezavi z zdravstvenimi kazalniki občine ter regionalna pripadnost in prostorske značilnosti občine.

Program, ki poteka od septembra do decembra 2023, bo vsem sodelujočim občinam dal znanje o pomenu hoje za zdravje, dobro počutje in povezanost celotne skupnosti, razumevanje povezav med pogoji za hojo in urejanjem javnega odprtega prostora, strokovno podporo pri testiranju izdelave lokalnega načrta hodljivosti ter vključitev našega lokalnega študijskega primera v priročnik Načrtujmo skupaj zdrava mesta, ki bo izšel po koncu programa. V Mestni občini Slovenj Gradec se zavedamo pomena zdravega in privlačnega prostora za hojo in gibanje naših občanov.

“Usposabljanje Izdelajmo skupaj lokalni načrt hodljivosti! je aktivnost programa Aktivno v šolo in zdravo mesto, ki ga vodi IPoP – Inštitut za politike prostora. Pri izvajanju sodeluje CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp. Program sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.”

Več o programu si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Spletna stran programa: https://aktivnovsolo.si/

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.