SL EN DE

Novice

MED ZIMSKIMI POČITNICAMI Z AQUABUSOM NA BAZEN

  • 24 januar 2023
  • Število pogledov: 281
MED ZIMSKIMI POČITNICAMI Z AQUABUSOM NA BAZEN

Aquabus bo zato med mestom in podeželjem prvič letos zaokrožil med zimskimi počitnicami, ki se začenjajo prihodnji teden. Namenjen je šolarjem, ki so že tako veliki, da lahko gredo na bazen brez spremstva staršev ali skrbnikov.

Relacije, na katerih bo vozil in postajališča, kjer bo zjutraj pobiral kopalce, popoldne pa jih bo tam spet odložil, bodo enaka kot poleti. Manjše bo le vozilo.  Zaradi zimskih razmer bo med prvimi letošnjimi šolskimi počitnicami na vseh relacijah vozil 8-sedežni kombi s pogonom na vsa štiri kolesa.  

Torek: Sele, Pameče

V torek, 31. januarja 2023, bo Aquabus vozil na območju Sel in Pameč. Ob 9.00 bo prve počitnikarje pobral na postajališču Peskokop, nato pa še na postajališčih: podružnična osnovna šola Sele, Ott, Prednik, S. Urban, odcep Klanec in odložil na končni postaji pri Drugi osnovni šoli Slovenj Gradec, odkoder je le nekaj deset metrov varne pešpoti do bazena. Po kopalce se bo vrnil ob 13. uri.

V Pamečah se bo Aquabus pojavil ob 10.15 na postajališču Sv. Ana (odcep), nato pa bo otroke in mladino pobiral na naslednjih postajališčih: Ulbnik križišče, Tratnik, Fuks, postajališče Gmajna, podružnična osnovna šola Pameče in Škof. Povratek Aquabusa izpred Druge osnovne šole v Pameče bo ob 14. 15.  

Sreda: Razbor, Podgorje, Šmiklavž

V sredo, 1. februarja 2023, bodo na svoj račun prišli kopalci iz Razborja, Podgorja in Šmiklavža. Pri podružnični osnovni šoli Razbor bo prve potnike pobral ob 9.00, na poti v dolino pa bodo lahko vanj sedli še pri Baleku, Umeku, Brezniški kapeli, osnovni šoli Podgorje, pri Smrekarju in kmetijski zadrugi Stari trg. Povratek z bazena bo ob 13. uri.

V Radušah bo Aquabus čakal na kopalce ob 10.15 pri tamkajšnjem gasilskem domu. Potnike bo pobiral pri odcepu Raduše 8, nato pa še pri Smerniku, odcepu za Graško goro, pri Škodniku, nazadnje še v Šmonovi vasi, odkoder bo vožnjo nadaljeval do Druge osnovne šole Slovenj Gradec. Povratek na tej relaciji je ob 14.15.

Četrtek: Šmartno

V četrtek, 2. februarja 2023, bo Aquabus krožil po Šmartnem. Ob 9. uri bo začel svojo pot na postajališču Brda, v nadaljevanju pa se bo ustavil še na naslednjih postajah: Brda Merkač, Turiška vas, Tomaška vas, Žabja vas in šola Šmartno. Povratek bo ob 13. uri.

Medtem ko se bo prva skupina počitnikarjev iz Šmartna na bazenu že zabavala, se bo Aquabus ob 10.15 odpeljal po novo. Njegova prva postaja bo avtobusna postaja Lipa, sledile bodo avtobusna postaja Spobjan, avtobusna postaja Štalekar Turiška vas, šola Šmartno, sv. Jurij, Plesnik in Gradišče (križišče). Skupina, zbrana na tej relaciji, se bo domov vrnila ob 14.15.  

Čeprav v shemo brezplačnih prevozov ni bilo mogoče vključiti vseh postajališč, ki se med šolskim letom uporabljajo za šolske prevoze, na Mestni občini Slovenj Gradec verjamemo, da bomo kljub temu z novostjo številnim otrokom popestrili počitnice, predvsem pa omogočili čim lažji dostop do nove pridobitve v mestu vsem, ki živijo v naseljih, oddaljenih od mestnega središča. Hkrati bomo rešili tudi kakšen problem prevoza starejših iz vasi v mesto, saj bodo na kombi lahko sedli tudi občani.  

Relacije, na katerih bo vozil Aquabus in postajališča na njih, so objavljene na spletni strani Mestne občine Slovenj Gradec, sproti pa bomo nanje opozarjali tudi na Facebooku občine. O novosti bo poročal tudi novi SGlasnik, starši vseh šoloobveznih otrok pa bodo z njo seznanjeni po elektronski pošti preko vodstva otrokove šole. 

Še več počitniških doživetij

Športna zveza Slovenj Gradec skupaj s športnimi društvi med letošnjimi zimskimi počitnicami vabi vse šolske otroke, da se priključijo različnim ponujenim aktivnostim. Za podrobnejše informacije se obrnete na izvajalce programov.

Preostane nam le še, da staršem in otrokom zaželimo sproščene in zabavne zimske počitnice.
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.