SL EN DE

Novice

NA TRGU 206 STANOVANJ IN 49 PARCEL

Pripravili smo pregled, kje v Mestni občini Slovenj Gradec se kaj gradi ter kdo stoji za naložbami.

  • 4 marec 2024
  • Število pogledov: 4623
NA TRGU 206 STANOVANJ IN 49 PARCEL

V Mestni občini Slovenj Gradec smo priča izjemnemu stanovanjskemu investicijskemu zagonu, v katerem sodelujejo številni zasebni investitorji pa tudi mestna občina.

Na trgu bo kmalu 206 novih stanovanj različnih velikosti, na razpolago je tudi 49 parcel za gradnjo individualnih ali večstanovanjskih objektov. Med novostmi naj omenimo nadstandardna stanovanja nad oblaki v soseski Zipo ter sosesko petih hiš na Legnu, ki jih namerava investitor prodati po zaključku gradnje.

Pripravili smo pregled, kje se kaj gradi ter kdo stoji za naložbami. Vsem investitorjem smo postavili enaka vprašanja, odločitev o tem, koliko informacij o naložbah posredujejo, pa smo prepustili njim.

 

1. Neprofitna stanovanja Podgorje

Mestna občina Slovenj Gradec v nekdanji stavbi šole v Podgorju gradi sedem novih neprofitnih stanovanj, velikosti od 35 do 83 m2. Za naložbo v višini okoli milijon evrov je pridobila pol milijona evrov nepovratnih sredstev iz Načrta za okrevanje in odpornost. Dokončanje del: 2024.

 

 

2. Neprofitna stanovanja Partizanska pot

Mestna občina Slovenj Gradec namerava na zemljišču med zdravstvenim domom in športno dvorano zgraditi blok z osemnajstimi neprofitnimi stanovanji. Gradbeno dovoljenje za objekt je že izdano.

 

 

3. Stanovanjska soseska Zipo

Na območju nekdanjega nakupovalnega centra Zipo Skupina Kuster gradi šest modernih stanovanjskih stolpičev. V blokih, opremljenih z dvigali, bo 78 stanovanj različnih velikosti; od 38 do 234 m2. Posebnost so nadstandardna stanovanja nad oblaki, t. i. penthouse. Večji je še na voljo, prav tako je naprodaj še nekaj stanovanj. Objekti s parkirišči v garažni hišo bodo vseljivi januarja 2025. Več informacij na: https://www.soseska-zipo.si/ ali na telefonski številki: 031 777 987

 

 

 

4. Večstanovanjski objekt Homški park

Podjetje EXIIT INVEST ob Celjski cesti gradi večstanovanjski objekt s 25 stanovanji. Dokončan bo septembra 2025. Večina – 21 – stanovanj je že prodanih, na voljo so še štiri: dve 2-sobni, velikosti 50 m², ter dve 3-sobni, velikosti 66 m². Tlorisi stanovanj so objavljeni na spletni strani investitorja. Omogočen je tudi virtualni ogled stanovanj. Vse informacije so na voljo na telefonski številki: 040 868 531, na elektronskem naslovu: prodaja@exiit-group.com ali na spletni strani: www.exiit-group.com. Ob Homškem parku investitorji letos načrtujejo gradnjo še enega stanovanjskega objekta, v katerem bo 18 stanovanj.

 

 

5. Poslovno-stanovanjski kompleks Felle

Zasebna investicija, ki ne bo na razpolago za trg.

 

 

6. Zazidava Novak

Zemljišče, na katerem je šest do sedem gradbenih parcel, je že komunalno opremljeno. Vse parcele so že prodane investitorjem.

 

7. Zazidava Meh

V Starem trgu je na voljo šest gradbenih parcel. Zasebni investitor bo kmalu začel s komunalnim opremljanjem zemljišča.

 

8. Zazidava Stari trg

Na zemljišču nasproti pokopališča v Starem trgu je zasebni lastnik ponudil na razpolago enajst gradbenih parcel v velikosti od 600 do 750 m2. Večina je že prodanih.

 

9. Zazidava Vranjek

Na zemljišču pod toplarno je v dveh vrstah trinajst gradbenih parcel za enodružinske hiše ali večstanovanjske objekte, velikosti od 500 do 900 m2. Nekaj jih je še naprodaj. Več informacij: 041 893 056.

 

10. Stanovanjska zazidava Troblje TR-05

Vseh parcel na tem območju je bilo osem. Naprodaj sta samo še dve v lasti Mestne občine Slovenj Gradec, in sicer v velikosti 824 in 893 m2. Dražba za njuno prodajo bo 19. marca s pričetkom ob 12. uri, več informacij na spletni strani občine: https://www.slovenjgradec.si/.

 

11. Zazidava Avior

Družba Avior Construction bo ob Celjski cesti zgradila 60 stanovanj, velikosti od 45 do 120 m2. Vsa stanovanja, ki bodo na trgu predvidoma leta 2026, bodo naprodaj.

 

12. Stanovanjska zazidava Pod Pohorjem

Investitor TOP-KOP bo v bližini gostilne Klevž na Legnu zgradil pet stanovanjskih hiš, velikosti 148 m2. Gradnja bo zaključena v začetku prihodnjega leta. Investitor bo hiše prodajal po zaključku del.

 

Vir: SGlasnik 

 

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.