SL EN DE

Novice

NOV PROMETNI REŽIM V KRIŽIŠČU CELJSKE CESTE IN RONKOVE ULICE

  • 8 januar 2024
  • Število pogledov: 184

Udeležence cestnega prometa obveščamo, da je v semaforiziranem križišču Celjske ceste in Ronkove ulice spremenjen prometni režim. Prednostna cesta je po novem državna cesta, ki poteka v smeri Celjske ceste, stranski pa sta cesti iz smeri Katice in Mercatorja.  

 

Semaforji v tem križišču bodo do končanega komisijskega pregleda delovali na način utripanja rumene luči, kar za udeležence v prometu pomeni, da morajo upoštevati prometno signalizacijo v križišču. Semaforji bodo začeli delovati, ko bodo zaključena vsa dela, ki jih zaradi vremenskih razmer trenutno ni možno izvesti, in po končnem pregledu.   

 

 

V križišču so dodatno urejene površine za kolesarje s kolesarskimi pasovi vzdolž celotne Celjske ceste. Pri novem trgovskem centru je urejeno novo križišče s Kajuhovo ulico z zavijalnimi pasovi in novimi površinami za pešce in kolesarje.  

 

Prenova semaforiziranega križišča in Celjske ceste je del projekta izgradnje površin za pešce in kolesarje, v okviru katerega je mesto Slovenj Gradec bogatejše za dobrih 9 kilometrov kolesarskih površin in površin za pešce. Projekt je sofinanciral Evropski strukturni in investicijski sklad, Evropski sklad za regionalni razvoj. Do sprememb prometnega režima je prišlo tudi zaradi gradnje novega trgovskega centra na tem območju in blokovne zazidave Zipo.

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.