SL EN DE

Novice

PODELILI PRIZNANJA NATEČAJA MOJA DEŽELA - LEPA IN GOSTOLJUBNA

  • 14 november 2022
  • Število pogledov: 287
PODELILI PRIZNANJA NATEČAJA MOJA DEŽELA - LEPA IN GOSTOLJUBNA

Vseslovensko tekmovanja v urejenosti in gostoljubnosti je letos potekalo pod sloganom, kjer je Zdravje doma. Slovenija je namreč tudi država, v kateri velik pomen namenjamo zdravemu načinu življenja in načelom trajnostne interakcije z naravo.

Priznanja sta podelila gostitelj in predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han. Oba sta poudarila, da je tekmovalcev iz leta v leto več.

»Akcija ima pozitiven vpliv na vse kategorije, saj imamo vsako leto več tekmovalcev. Največja letošnja novost je uvedba nove kategorije Izletniška točka, ki predstavlja neko posebnost zunaj urbanega okolja, ki je zanimiva za izlet in nosi sporočila, » je poudaril Hevka.

»Ta projekt, ki ga izvaja naša najstarejša turistična organizacija nosi pomembno sporočilo. To sporočilo je, da je urejeno in gostoljubno okolje pogoj za uspešen razvoj turizma. Letošnji natečaj je potekal na zelo aktualno temo Kjer je zdravje doma. S tem je bilo posebej poudarjeno, da je Slovenija turistična destinacija, kjer razvijamo trajnostni turizem ter velik pomen pripisujemo zdravju in zdravemu načinu življenja. Letošnji natečaj je povsem v duhu naše nove turistične strategije, v kateri smo si zastavili vizijo Zelena butičnost, manjši odtis in večja vrednost za vse,« je bil jasen Han. 

Člani strokovne komisije so letos pregledali kar 67 slovenskih mest in krajev, 21 jeder, 37 izletniških točk, 19 kampov in glampingov, 7 mladinskih prenočišč ter 35 tematskih poti, na natečaju pa smo izbirali tudi najboljše Petrolove bencinske servise. V tem času so naši prostovoljci prevozili več kot 16 tisoč kilometrov, kar je toliko, kot bi se peljali do Sydneyja v Avstraliji.

Strokovna komisija, v kateri je sodelovalo 23 prostovoljcev, je opravila kar 2.466 prostovoljskih ur, ki so skladno z Zakonom o prostovoljstvu ovrednotene na 24.660,00 evrov.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.