SL EN DE

Novice

POSLEDICE NEURJA

Tudi nad območjem Mestne občine Slovenj Gradec se je razbesnelo neurje.

  • 13 julij 2023
  • Število pogledov: 883
POSLEDICE NEURJA

Rušilni sunki vetra so podirali drevesa in odkrili nekaj streh, poškodovali več objektov in vozil. Najhuje je bilo območju Pameč, Trobelj, Rahtela, Gmajne, Raduš in Gradišča.

Že od zgodnjih jutranjih ur je bila na delu služba javnega podjetja Komunala Slovenj Gradec. Pri odstranjevanju posledic neurja so sodelovala vsa gasilska društva v občini z operativnim štabom v gasilskem domu v Pamečah, na pomoč so jim priskočili tudi gasilci iz sosednje občine Mislinja ter slovenjgraški gozdarji z vso razlopožljivo opremo. Operativni štab je vodil Andrej Pečnik, poveljnik Gasilske operative Mestne občine Slovenj Gradec. Razmere na terenu si je ogledal podžupan Mestne občine Slovenj Gradec dr. Peter Pungartnik, ki občanke in občane opozarja na previdnost zaradi podrtega drevja. 

»V naši krajevni skupnosti je katastrofa. Sreča, da imamo gasilce. Zlata vredni so. Vsi so na terenu in pomagajo ljudem. Bilo je grozno. Kaj takega še nismo doživeli,« je povedala Viktorija Breznik, predsednica vaške skupnosti Pameče-Troblje.

Druga najbolj prizadeta je bila vaška skupnost Stari trg. Predsednik vaške skupnosti Roman Nikl je sporočil, da so se razmere dopoldne že umirile, medtem pa so na terenu še vedno odpravljali posledice neurja.

Nekatere ceste do hiš so bile dopoldne še zaprte, prav tako cesta na Kope. Občane prosimo za potrpljenje in razumevanje pri odpravljanju škode ter predlagamo, da nastalo škodo na njihovi lastnini dokumentirajo. 

Po poročanju meteorologov sta se preko Slovenije pomikala dva nevihtna sistema. Prinesla sta močne, rušilne sunke vetra – lokalno so ponekod presegli hitrost 100 kilometrov na uro, pa tudi nalive in točo. Na Uršlji gori je veter pihal s hitrostjo 111 kilometrov na uro. 

Po napovedih vremenoslovcev (Arso) se bodo nevihte pojavljale tudi danes in sicer v večjem delu Slovenije. Agencija za okolje je razglasila oranžno opozorilo za vso državo.  »Pojavljali se bodo nalivi, sunki vetra in krajevno tudi toča,« so napovedali na spletni strani Arso.  

Fotografije: MOSG

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.