SL EN DE

Novice

POZIV K NEUPORABI PIROTEHNIČNIH SREDSTEV MED PRAZNIKI

Drage občanke, spoštovani občani, bodimo vzgled in praznike preživimo mirno in lepo, brez pokanja. Iskra v srcu je svetlejša od vsakega ognjemeta.

  • 23 december 2021
  • Število pogledov: 1214
POZIV K NEUPORABI PIROTEHNIČNIH SREDSTEV MED PRAZNIKI

Zdravniki, gasilci in policisti pozivajo: ''Bodi zvezda. Pomisli na druge. Ne meči petard.''

Čeprav zaradi epidemije covid-19 ne bo množičnih prireditev, vam zato prazničnega vzdušja doma ni treba pričarati z uporabo pirotehničnih sredstev. Posvetite se drug drugemu, si zazrite globoko v oči, bodite dobrodelni in denarja ne zapravljajte za nekajminutno pokanje s petardami. ''Naj bo letošnji december v znamenju solidarnosti, ko potrebe drugih postavimo pred lastno željo po zabavi. Namreč, ob vsakem dejanju prijaznosti v srcu zasveti iskra, ki je svetlejša od vsakega ognjemeta …'' so zapisali v sporočilu za javnost policisti.

Opozorite otroke, da pirotehničnih izdelkov ne predelujejo zaradi večjega učinka, prav tako tega nikar ne počnite vi. Poškodbe so namreč lahko izjemno velike, tako fizične kot psihološke, in tudi za vse življenje. Preden se zatečete k pirotehničnim izdelkom, pomislite tudi na zdravnike, ki so v teh dneh še dodatno obremenjeni.

Ravnajte odgovorno in se zavedajte dejstva, da se v prazničnem času prav zaradi uporabe pirotehničnih sredstev poveča tudi število požarov in škoda na objektih, koših za smeti, avtomobilih. Vaše nepremišljeno početje je lahko izjemno nevarno.

Ne pozabite na svoje hišne ljubljenčke, ki se zaradi groznega pokanja najraje skrijejo v najtemnejši kot stanovanja. Zaradi nekajminutnega zvočnega ali svetlobnega učinka ne vznemirjajte divjih živali.

Polepšajte praznike sebi, svojim domačim, sosedom, prijateljem, živalim, gasilcem, policistom in zdravnikom ter recite petardam vseh oblik odločen NE.

 

ds/nk

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.