SL EN DE

Novice

PRI ADIENTU 150 NOVIH BREZPLAČNIH PARKIRNIH MEST

  • 16 januar 2023
  • Število pogledov: 347
PRI ADIENTU 150 NOVIH BREZPLAČNIH PARKIRNIH MEST

Da bi omilili stisko s parkiranjem, je do aprila ob nekdanji tovarni Adient brezplačno na razpolago 150 novih parkirnih mest, kasneje pa bo parkiranje na tem parkirišču plačljivo, in sicer skladno z veljavnim parkirnim režimom, ki velja na območju Mestne občine Slovenj Gradec. 

Od aprila dalje bo na parkirnih mestih pri Adientu veljal enak parkirni režim kot drugod po Mestni občini Slovenj Gradec, in sicer bodo parkirišča spadala pod II. parkirno cono. Na teh parkiriščih bo postavljen parkomat. Parkirnino  bodo uporabniki plačevali ali na parkomatu ali preko aplikacije Easypark, občani in obiskovalci pa si bodo lahko uredili tudi parkirne abonmaje.

Trenutno na območju II. cone velja cenik, kjer se parkirnina za prvi dve uri plača v znesku 0,5 EUR in vsaka nadaljnja ura 0,5 eur, abonma za II. cono pa znaša 150 evrov letno.

S parkirišča pri Adientu je skozi Kuharjev park in čez most čez Suhodolnico le nekaj sto metrov prijetne hoje do centra mesta. Tempo življenja nas nenehoma sili, da povsod hitimo in si ne vzamemo časa niti za vdih svežega zraka. Na vse občane apeliramo, da si vzamejo dve minutki dodatnega časa in parkirajo na tem novem parkirišču. Tako se bodo izognili slabi volji ob iskanju parkirišča v strogem centru, hkrati pa še nekaj naredili za svoje zdravje.

V Mestni občini Slovenj Gradec je skupno sedem parkirišč, na katerih je potrebno plačati parkirnino, pet pa je parkirišč kratkotrajnega parkiranja. Parkirnina se ne plačuje na štirinajstih parkiriščih v Slovenj Gradcu (Parkirišče Stari trg – Kulturni dom, Celjska cesta (čez cesto od Tuša), parkirišče Stari trg – pokopališče, Parkirišče Francetova cesta (pri Elektru), S8 (Maistrova ulica, Tomšičeva ulica), Parkirišče Celjska cesta (stara Komunala), parkirišče ob Suhodolnici (levo), parkirišče na Celjski nasproti Marčiča, Parkirišče na Legnu pri vrtcu, Štibuh pri šoli, Pri hostlu, Podjetniškem inkubatorju, na Ronkovi ulici.

Lani je Mestna občina Slovenj Gradec s parkirninami zbrala dobrih šestdeset tisoč evrov, ki jih je namenila za vzdrževanje prometnih površin. 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.