SL EN DE

Novice

SLOVENJ GRADEC SE POTEGUJE ZA EVROPSKO ENERGETSKO NAGRADO

  • 14 september 2022
  • Število pogledov: 74
SLOVENJ GRADEC SE POTEGUJE ZA EVROPSKO ENERGETSKO NAGRADO

Shema Evropske energetske nagrade podpira lokalne skupnosti pri vzpostavljanju interdisciplinarnih pristopov k načrtovanju in izvajanju učinkovitih ukrepov na področju energetske in podnebne politike z racionalno rabo energije in večjo uporabo obnovljivih virov energije.

Po zadnjih podatkih v shemi Evropske energetske nagrade sodeluje več kot 1500 lokalnih skupnosti iz držav zahodne Evrope, cilj pa je vključitev čim več občin iz Slovenije.

Iz Zavoda Kssena, uradne nacionalne pisarne Evropske energetske nagrade, so sporočili, da je osnova za spremljanje doseganja standarov Evropske energetske nagrade Lokalni energetski koncept (LEK). »Poleg energetske učinkovitosti in zmanjšanju izpustov TGP pa spremljamo še delovanje občin na področju ravnanja z odpadki, upravljanjem komunalne infrastrukture ter aktivnosti na področju mobilnosti,« so pojasnili v Zavodu Kssena. 

Sistem Evropske energetske nagrade obravnava šest področij delovanja občine: notranjo organizacijo občine, stavbe v lasti občine, oskrbo z energijo in vodo ter gospodarjenje z odpadki in komunalne ureditve, pa tudi mobilnost, notranjo organizacijo občine ter komunikacijo in sodelovanje.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.