SL EN DE

Novice

TONI MULEC NA RELIJU DAKAR OSVOJIL 24. MESTO, JUTRI SPREJEM NA LEGNU

  • 16 januar 2023
  • Število pogledov: 639
TONI MULEC NA RELIJU DAKAR OSVOJIL 24. MESTO, JUTRI SPREJEM NA LEGNU

Toni je motokrosist že od mladih nog, skozi leta se je kalil in preizkušal tudi v enduru, v zadnjem času pa se posveča ekstremno težavnim dirkam. Na mednarodni sceni je nase opozoril z izjemnimi vožnjami v francoskem Le Touquetu, kjer se je tisoč motoristov z vrtoglavimi hitrostmi na znameniti obali borilo za prestiž na ekstremno zahtevni peščeni progi. Na začetku oktobra je zelo uspešno nastopil na maroškem reliju, kjer si je z odličnimi vožnjami privozil vstopnico za Dakar.

Dakar 2023 je potekal v Savdski Arabiji od 31. decembra 2022 do 15. januarja 2023. Pot je tekmovalce vodila s plaž Rdečega morja preko neskončnih sipin do cilja v mestu Dammam. Vozniki so dnevno povprečno prevozili okrog 700 kilometrov na izjemno zahtevnih terenih. Toni je na Dakar potoval sam, tam pa ga je spremljala nizozemska ekipa HT Rally Raid. Vozil je motor znamke Husqvarna 450 ccm.

Pred svojim krstnim nastopom na Reliju Dakar je Toni povedal: »Moj naslednji športni cilj je največji v moji dolgoletni karieri, saj se želim preizkusiti na najhitrejši in najtežji dirki na svetu – zloglasnem Reliju Dakar. Ta moja želja je zrasla tudi iz sodelovanja s tovarniško ekipo KTM, kjer sem kot zunanji testni voznik preizkušal različne nastavitve in komponente ter ob tem spoznal, da imam hitrost, da se lahko primerjam z najboljšimi na svetu. Seveda samo to ni dovolj, saj je hitrost na testni progi nekaj drugega kot na dirki, kje je potrebno skrbeti tudi za navigacijo. Verjamem, da mi lahko uspe s pametno in taktično dovršeno vožnjo doseči dober rezultat na tej globalno najbolj prepoznavni dirki.«

Žal pa se Toni pred nastopom ni posvečal samo pripravam in treningom, temveč tudi financam. »Dakar je v bistvo že pred vrati, zato lovim še zadnje sekunde za zbiranje financ. O sami tekmi zaradi tega še nimam prav veliko časa razmišljati. Vem pa, da se ga moram lotiti taktično, iz njega izvleči čim več in se uspešno pripeljati do cilja. Voziti bo treba hitro, a previdno. Zagotavljanje finančnih sredstev je zame veliko breme. Veliko podpore sem sicer že dobil in naredil bom vse, da tistim, ki me podpirajo, vrnem z nastopom, na katerega bomo vsi skupaj ponosni. Hvaležen sem za vsak cent, ki sem ga prejel. Vsem, ki me sprašujejo o rezultatu, bi odgovoril tako: Ko bom 31. decembra na startu dal čelado na glavo, bo znak, da smo vsi skupaj dosegli izjemen rezultat.«

Vsi, ki še želite biti del Tonijeve zgodbe na Dakarju, še vedno lahko donirate na strani: gogetfunding.com, pomagate z nakupom majic na: tonimulec.si ali donirate na transakcijski račun njegovega kluba. Vsakega evra bo zelo vesel, za večje sponzorje pa ima prostora na motorju tudi še dovolj.

V čim večjem številu pokažimo, kako ponosni smo nanj in kako zelo cenimo njegov dosežek. Na poti do doma ga boste lahko najprej pozdravili jutri, 17. januarja 2023, med 16. in 17. uro v mestnem jedru, kamor se bo pripeljal v spremstvu gasilskih vozil, ob 17. uri pa bo sprejem za našega junaka pri gasilskem domu na Legnu.


Vir: SGlasnik (MaN)

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.