SL EN DE

Novice

URESNIČITE POSLOVNO IDEJO V ŠTIRIH MESECIH

V usposabljanje za potencialne podjetnike se lahko vključijo osebe s poslovno idejo, ne glede na starost ali izobrazbo.

  • 2 november 2023
  • Število pogledov: 140
URESNIČITE POSLOVNO IDEJO V ŠTIRIH MESECIH

Regionalna razvojna agencija Koroška ponuja potencialnim podjetnikom štiri mesečni program podjetniškega usposabljanja z naslovom Podjetno nad izzive – PONI Koroška 2023.

PONI Koroška 2023 je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v 4 mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. To se doseže skozi celostni program podjetniških usposabljanj, skozi mentorstvo in nudenje vsestranske pomoči udeležencem pri uresničevanju njihovih poslovnih idej.

Posebnost projekta predstavlja zaposlitev udeležencev za čas trajanja programa na RRA Koroška, kar udeležencem omogoča ne le finančno podporo pri razvoju njihovih poslovnih idej, ampak tudi čas, ki ga lahko udeleženci namenijo izključno pridobivanju novih znanj, izkušenj in pripravi na vstop na samostojno podjetniško pot.

V projekt PONI Koroška 2023 se lahko vključijo osebe s poslovno idejo, ne glede na starost, stopnjo izobrazbe ali status brezposelne osebe. Pogoj je, da imajo kandidati prijavljeno stalno ali začasno bivališče v Koroški regiji, ter da so na dan pričetka vključitve osebe z RRA Koroška zmožne podpisati pogodbo o zaposlitvi. Prijava poteka preko javnega razpisa, objavljenega na spletni strani RRA Koroška. Razpis je odprt do vključno 7. novembra 2023.

Cilj projekta je, da udeleženci po končanem usposabljanju ustanovijo lastni poslovni subjekt (s.p., d.o.o. in druge oblike poslovnih subjektov).

V projekt PONI Koroška 2023 naj bi bilo do leta 2027 vključenih 106 potencialnih udeležencev, pričakuje pa se 30 % realizacija projekta oziroma registracija 32 novih poslovnih subjektov v roku enega leta po zaključku usposabljanja. 

Dodatne informacije v zvezi s projektom PONI Koroška 2023 so na voljo:

Projekt je delno financiran s strani Evropske unije in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in delno s strani Republike Slovenije

 

Vir: Boris Skudnik, vodja projektov PONI Koroška 2023

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.