SL EN DE

Novice

V MESTU BODO ZRASLI NOVI STANOVANJSKI BLOKI

  • 29 april 2023
  • Število pogledov: 622
V MESTU BODO ZRASLI NOVI STANOVANJSKI BLOKI

       


Na območju nekdanjega nakupovalnega centra Zipo je velika gradbena jama. Podjetje Kuster je začelo z gradnjo šestih moderno zasnovanih stolpičev, ki bodo tvorili istoimensko stanovanjsko sosesko. Mesto Slovenj Gradec bo kmalu bogatejše za 77 stanovanj s pogledom proti Uršlji gori, Peci in Pohorju, površine od 38 do 234 kvadratnih metrov. V soseski bodo tudi trije poslovni prostori, namenjeni zdravstveni dejavnosti, frizerskemu salonu in gostinskemu lokalu. Ob stolpičih bo 123 parkirnih mest. Prvi stanovalci se bodo lahko v stanovanja vselili že konec naslednjega leta, najkasneje pa v začetku leta 2025. V bližini soseske se nahajajo šole, lekarna, knjižnica, površine, namenjene prostemu času, prihaja pa tudi nov nakupovalni center, ki naj bi ga odprli že konec letošnjega leta.


     

Nova stanovanja bodo predvidoma že konec naslednjega leta na voljo tudi  v novem stanovanjskem bloku v bližini novih objektov Harpf. Projekt je zasnovan glede na veliko povpraševanje po ekonomičnih stanovanjih z nizkimi življenjskimi stroški, ki hkrati omogočajo višjo kakovost bivanja. V novem bloku bo na voljo 25 dvo-, tri- in štirisobnih stanovanj v velikosti med 47 in 75 kvadratnih metrov, primernih za vse generacije.

 

Stanovanjski blok bo umeščen v mirno urbano okolje v bližini centra mesta, s pogledom na Uršljo goro, blizu trgovin, bolnišnice in objektov Šolskega centra Slovenj Gradec.  Na mestu vrtičkov na tem območju bo mestna občina v prihodnje uredila nov park, ki bo stanovalcem novega objekta omogočil še kvalitetnejše bivanje. Investitorji, domači podjetniki združeni v družbi EXIIT Group, pričakujejo pridobitev gradbenega dovoljenja do letošnjega poletja, v tem primeru bi lahko bila nova stanovanja vseljiva že konec leta 2024.

 

EXIIT Group združuje ekipo posameznikov, ki so v zadnjih letih v naši občini zgradili 150 stanovanj, 70 na Ravnah na Koroškem in v sodelovanju s stanovanjskih skladom RS trenutno gradijo tudi 30 oskrbovanih stanovanj v Radljah ob Dravi. Med objekti z novi stanovanji v Slovenj Gradcu so Vila Turn – nekdanja Levovnikova hiša, štirje bloki na Ozarah, dva bloka ob Celjski cesti in dva objekta Harpf z oskrbovanimi stanovanji.

 

Vir: SGlasnik (MN, BP)



Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.