SL EN DE

Novice

ZA DEVETDESETI ROJSTNI DAN V STOŽICE

Ljudmila Urbancl si je za 87. rojstni dan zaželela polet s helikopterjem, za letošnji 90. rojstni dan pa koncert Dunajskih filharmonikov.

  • 8 november 2023
  • Število pogledov: 147

»A gremo na Triglav?« se spominja vprašanja gospe Urbanclove vodja poslovne enote doma starostnikov Marjana Kamnik v času, ko se je Slovenija spopadala z epidemijo kovida. Želja po ogledu Triglava je gorela v  Ljudmili Urbancl že leta. »Šla sem k zdravnici in  glede na moje zdravstveno stanje po možganski kapi vprašala, če je možno, da bi šla s helikopterjem na Triglav. Spraševali so me, če mislim resno in odvrnila sem, da ja, zato sprašujem.«

 

 

Po štirinajstih dneh merjenja pritiska in sladkorja je gospa Urbancl od zdravnice le dobila dovoljenje za polet. Z rdečim helikopterjem je nad Triglavom poletela z Marjano Kamnik ter z negovalko in gospodinjo iz slovenjgraškega doma, v katerem biva. S tem povabilom se jim je želela zahvaliti za skrb in srčnost, ki ju je deležna v domu.

Urbanclova je že takrat dejala, da ima še veliko želja in idej. Zaželela si je prisluhniti Dunajskim filharmonikom, a se ji želja kljub poznanstvom in ambicijam za pridobitev vstopnice za koncert ni uresničila. Namesto Dunajskih filharmonikov bo nocoj v Stožicah prisluhnila koncertu svetovno znanega Andre Rieu & Johann Strauss Orchestra. Tja bo odšla z glasbenimi prijatelji iz doma starostnikov.

 

 

»Ko se bom čez dvajset let ponovno rodila, bom pa pilot,« je rekla slavljenka, upokojena profesorica ekonomije. Dijaki slovenjgraške ekonomske šole so jo imeli v času službovanja zelo radi,  kljub temu, da je bila stroga. To dokazuje tudi povabilo na rojstnodnevno kosilo k Bučineku, na katerem je svoje nekdanje dijake zabavala na klaviaturah.

Ljudmila Urbancl se je rodila v Podgorju pri Slovenj Gradcu. Dvajset let je posvetila poučevanju dijakov. Kljub bivanju v domu ohranja svoj dom na Tomšičevi, kjer preživlja le poletja.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.