• Zimske radosti

  Na Kopah.

 • Toni Mulec

  Osvojil 24. mesto na največjem reliju, Relij Dakar.

 • Tretja osnovna šola Slovenj Gradec

  Dobila bo težko pričakovani prizidek.

 • Oskrbovana stanovanja

  Namenjena starejšim od 65 let.

 • Aqualatio s Parkom urbanih športov

  Vodne in športne aktivnosti za vse generacije.

 • Participativni proračun

  Pametne klopi v mestnem jedru.

Aktualne novice in obvestila

OSKRBOVANA STANOVANJA BODO PRED ODDAJO OPREMILI

Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad je na Celjski cesti 14 v Slovenj Gradcu, v objektu, imenovanem Harpf, zgradil prva oskrbovana stanovanja v Mestni občini Slovenj Gradec. Stanovanja še nimajo stanovalcev, saj še niso izpolnjeni vsi pogoji za ponovno objavo razpisa za najem stanovanj.

 • 18 oktober 2022
 • Število pogledov: 782
OSKRBOVANA STANOVANJA BODO PRED ODDAJO OPREMILI

Kot so nam pojasnili na Stanovanjskem skladu RS so po prevzemu objekta 26. aprila letos objavili javni razpis za oddajo oskrbovanih stanovanj, a so ga 15. maja umaknili. Prejeli so namreč pravnomočno odločbo o dodelitvi sredstev s področja zagotavljanja javnih najemnih stanovanj iz Načrta za okrevanje in odpornost.

Z dodatnimi sredstvi bo Stanovanjski sklad RS oskrbovana stanovanja tudi opremil. Trenutno so v fazi objave javnega naročila za izbor opremljevalca. »Vsi navedeni postopki pa zaradi pravilnikov in zakonodaje zahtevajo določen čas za izvedbo. Takoj, ko bodo izpolnjeni vsi pogoji za ponovno objavo razpisa za najem stanovanj, bodo posredovali vse potrebne informacije,« so sporočili iz Stanovanjskega sklada RS in dodali, da bo za razliko od prejšnjega razpisa zaradi pridobitve dodatnih sredstev za najem stanovanja obračunana neprofitna in ne stroškovna najemnina, kot je bilo objavljeno v prejšnjem razpisu.

Oskrbovana stanovanja bodo torej najemna in jih ne bo mogoče kupiti. Namenjena so prosilcem, ki so starejši od 65 let. Poleg prosilca za najem stanovanja lahko v njem bivajo kot uporabniki tudi zakonski ali zunajzakonski partner najemnika ali druge osebe, prav tako starejše od 65 let. Na Stanovanjskem skladu RS opozarjajo, da mora zdravstveno stanje prosilca in ostalih uporabnikov  omogočati samostojnost bivanja ob organizirani pomoči, tako da oseba ne potrebuje popolnega institucionalnega varstva v domu starejših občanov.

Marjana Kamnik, vodja slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov Črneče je povedala, da bodo uporabnikom oskrbovanih stanovanj ponujali socialnovarstvene storitve pomoči na domu. »Po potrebi tudi kratkočasne namestitve, uporabniki bodo v naši poslovni enoti koristili kosila oz. vse dnevne obroke. Zainteresirani uporabniki bodo lahko koristili dnevno varstvo,« je povedala Marjana Kamnik.

»Glede na bližino varovanih stanovanj in ob vseh resursih, s katerimi razpolagamo, bi lahko v prihodnje ponudili tudi storitev varovanja na daljavo in storitve socialnega servisa,« je napovedala.


 

Ali ste opazili kakšne težave v našem mestu?

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.