SL EN DE

Javna obvestila

JAVNI NATEČAJ ZA IZBOR IMENA PODJETNIŠKEGA INKUBATORJA SLOVENJ GRADEC

Mestna občina Slovenj Gradec objavlja javni natečaj za izbor imena podjetniškega inkubatorja Slovenj Gradec.

  • 29 april 2024
  • Število pogledov: 107
JAVNI NATEČAJ ZA IZBOR IMENA PODJETNIŠKEGA INKUBATORJA SLOVENJ GRADEC

Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj v okviru izvajanja Programa razvojnih spodbud za obmejna problemska območja v obdobju 2022-2025 in v tem cilju izvedba ukrepa »Izgradnja in širitev poslovnih con«. Splošen cilj programa je ohranitev poseljenosti in razvojne vitalnosti obmejnih problemskih območij, cilji ukrepa pa prispevati k hitrejšemu razvoju gospodarstva na regionalni in državni ravni, povečanje dodane vrednosti mikro, malih in srednje velikih podjetij in povečanje zaposlovanja v podjetjih na območju investicije.

 

V okviru projekta bo Mestna občina Slovenj Gradec vzpodbudila nastajanje inovacijskega okolja za razvoj Mestne občine Slovenj Gradec in tudi koroške statistične regije. Zasledujemo cilj skrajšanja poti med raziskovalno sfero in proizvodnjo sfero oziroma trženja novih produktov ter oblikovanje novih proizvodov in storitev, s poudarkom na trajnostnem zelenem in krožnem gospodarstvu. Novo pridobljeni prostori bodo tako služili opravljanju podjetniške dejavnosti in bodo razdeljeni na proizvodne module in pisarniške prostore.

 

Ustanovitev trajnostnega inkubatorja v Sloveniji je v skladu z vizijo in cilji Slovenske industrijske strategije 2021 – 2030. Ta strategija določa, da je slovenska industrija zelena, ustvarjalna in pametna, kar je v popolnem skladu z našim ciljem ustanovitve trajnostnega inkubatorja.

 

Trajnostni Industrijsko-Storitveni Inkubator Slovenj Gradec bi igral ključno vlogo pri doseganju teh ciljev na naslednje načine: Podpora zelenim podjetjem-Inkubator bo podpiral podjetja, ki se osredotočajo na zelene tehnologije, upravljanje z odpadki, recikliranjem in energetsko učinkovitost; Spodbujanje ustvarjalnosti-Inkubator bo skozi organizacijo interaktivnih delavnic ponudil platformo za inovativne ideje in ustvarjalno razmišljanje; Pametno podjetništvo: Inkubator bo podpiral podjetja, ki uporabljajo pametne tehnologije za izboljšanje svojih operacij in povečanje svoje učinkovitosti; Izobraževanje in usposabljanje: Inkubator bo lahko ponudil izobraževalne programe in delavnice, ki bodo podjetnikom pomagale razumeti koncepte trajnostnega podjetništva in jih uporabiti v praksi; Mreženje: Inkubator bo lahko ponudil priložnosti za mreženje z akterji iz področja trajnosti, ki bi podjetnikom pomagali pri razvoju svojih podjetij.

 

Glede na analizo, obstajajo v Sloveniji že nekateri inkubatorji in pospeševalniki, ki podpirajo trajnostno podjetništvo, vendar je ideja o specifičnem trajnostnem industrijsko-storitvenem inkubatorju edinstvena.

 

Na samem objektu bodo izvedeni tudi trajnostni ukrepi modre in zelene infrastrukture: postavitev dveh polnilnic za električna vozila, polnilnice za kolesa, pametne klopi, zbiralnikov za ponovno uporabo odpadkov, namestitev luči in armatur s senzorji, termostatskih ventilov, zasaditev grmovnic in dreves, zbiralnik meteorne vode za uporabo urejanja okolice, prepustne površine na parkirnih mestih in zelena streha na severozahodni strani objekta.

 

Začetek uporabe objekta s strani prvih inkubirancev je predviden za jesen 2024.

 

Pogoji za sodelovanje:

- na natečaju lahko sodelujejo posamezniki, neformalne skupine ali organizacije z več predlogi;

- na natečaju ne smejo sodelovati člani strokovne komisije;

- vsak sodelujoči mora na prijavnem obrazcu obvezno napisati: predlagano ime, obrazložitev imena;

- predlagatelj je lahko znan ali anonimen.

 

Namen javnega natečaja

Namen javnega natečaja je izbor imena PODJETNIŠKEGA INKUBATORJA SLOVENJ GRADEC, ki se nahaja v PC Pameče.

Mestna občina Slovenj Gradec si želi, da skupaj najdemo kreativno ime, ki bo služilo prepoznavnosti inkubatorja. Ime mora biti razumljivo, zapisano v slovenskem jeziku in primerno za vsakdanjo rabo ter različne oblike promocije. Z izbranim imenom bomo označili objekt inkubatorja, uporabljali pa ga bomo tudi pri promociji in komunikaciji z javnostjo.

 

 

Potek javnega natečaja

Predlagatelji lahko svoje predloge za izbor imena PODJETNIŠKEGA INKUBATORJA SLOVENJ GRADEC podajo preko predpisanega obrazca (ki ga lahko najdete na spletni strani www.slovenjgradec.si ali prejmete v sprejemni pisarni občine), odda pa se lahko fizično v sprejemni pisarni, po pošti na naslov Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, 2380 Slovenj Gradec ali pa prek e-pošte skenirano na naslov gp@slovenjgradec.si.

 

Rok za oddajo predlogov

 

Komisija bo obravnavala vse predloge, ki bodo prispeli do vključno 17. maja 2024. Vsak sodelujoči v javnem natečaju soglaša s pogoji javnega natečaja. Veljavni bodo vsi predlogi, ki bodo pravilno izpolnjeni in pravočasno oddani. Neveljavnih in nepopolnih predlogov ocenjevalna komisija ne bo obravnavala.

 

Izbor imena

Vse prejete predloge bo najkasneje v roku 8 (osmih) dni po roku za oddajo, pregledala in ocenila 5-članska ocenjevalna komisija, ki jo imenuje župan MOSG. Komisija sestavi seznam 4 najvišje ocenjenih predlogov.

- V kolikor bo več predlagateljev poslalo enak predlog imena, bo komisija kot predlagatelja upoštevala tistega, ki bo predlog podal prej,

- v kolikor nobeno od imen ne bo primerno, si komisija pridržuje pravico, da javni natečaj zaključi brez izbora imena.

Komisija bo z glasovanjem izbrala najboljši predlog iz seznama 4 najvišje ocenjenih predlogov. Vsak član komisije ima en glas. Zmagovalni predlog bo tisti, ki bo prejel največ glasov.

 

Nagrada

Avtor izbranega imena bo (v kolikor bo predlog vseboval kontaktne podatke predlagatelja) objavljen na spletni strani občine www.slovenjgradec.si in Facebook strani MOSG.

Avtor izbranega imena neodplačno prenaša vse materialne, avtorske in druge pravice na organizatorja javnega natečaja.

 

Objava rezultatov in obveščanje o izidu javnega natečaja

Rezultat in vse obveščanja o izidu javnega natečaja se objavijo na spletni strani občine www.slovenjgradec.si in Facebook strani MOSG.

 

Kontaktna oseba za dodatne informacije: Sašo Blatešič (saso.blatesic@slovenjgradec.si02 88 121 64).

Dokumenti za prenos

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.