SL EN DE

Prejeti nazivi Mestne občine Slovenj Gradec

PRIZNANJE »MESTA MESTOM«

Veseli smo odlične uvrstitve na razpisu za priznanje »Mesta >> mestom # 3«. Gre za razpis za dobre prakse trajnostnega urbanega razvoja, ki ga je objavil Inštitut za politike prostora.

  • 6 januar 2021
  • Število pogledov: 2842
PRIZNANJE »MESTA MESTOM«

»Mesta mestom« je serija katalogov, s katerimi se delijo dobre prakse trajnostnega urbanega razvoja, njihov namen pa je promocija in prenos med nove zainteresirane slovenske občine.

Na razpis je prispelo 29 prijav, med katerimi je komisija izbrala 15 najbolj navdihujočih praks, ki jih bo predstavila, v zdaj že tretjem katalogu dobrih praks.

Tako je naša občina delila prakso; Kolesarska doživetja v Slovenj Gradcu in na podeželju. Po vzoru zdravih vrednot in mobilnosti spodbujamo prebivalce in obiskovalce k kolesarjenju, bodisi samo za kratke obiske mesta s kolesom, pot v službo, lahko pa tudi za krajše ali daljše izlete po mestu, podeželju, gozdnih cestah in kolovozih.

Navdih smo dobili pri kolesarski poti »Štrekna«, potem pa so zaživeli številni projekti: S kolesom, skirojem ali rolko v šolo – interaktivni števec za osnovne šole, S kolesom v mesto, S kolesom v službo, En avto manj, Kolesarimo za svobodo, Kolesarske Rajže, dogodki v sklopu Kolesarskega festivala in številne aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti.

Praksa v mestu živi in tudi pogled v prihodnost  nam pokaže, da imamo pred seboj nove cilje in nove projekte, med glavne štejemo vzpostavitev celovitega kolesarskega omrežja v mestu Slovenj Gradec, s ključnimi navezavami na Štrekno. Seveda bodo to mestno izkušnjo spremljala nova zanimiva doživetja.


TP/DS

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.