SL EN DE

Prejeti nazivi Mestne občine Slovenj Gradec

PROSTOVOLJSTVU PRIJAZNA OBČINA

Mestna občina Slovenj Gradec je letos prvič prejela naziv »prostovoljstvu prijazna občina«, za aktivno spodbujanje prostovoljstva občanov in podporo delovanju prostovoljcev in prostovoljskih organizacij.

  • 18 maj 2021
  • Število pogledov: 2163
PROSTOVOLJSTVU PRIJAZNA OBČINA

Čas epidemije je pokazal, da so močno vezivo vsake lokalne skupnosti prostovoljci. Za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin je na Slovesni dan prostovoljstva, 18. maja 2021 listino z nazivom Prostovoljstvu prijazna občina županu izročil Franci Zlatar iz Slovenska filantropija.

Prejetega naziva se veselimo, obvezuje pa nas, da dosedanje dobre prakse spodbujanja prostovoljstva ohranimo in nadgrajujejo ter ponesemo tudi med druge slovenske občine.

Naziv smo prejeli za spodbujanje prostovoljstva, solidarnosti in medgeneracijskega sodelovanja, podpiranje velikega števila prostovoljskih organizacij in zagotavljanje sredstev za delo mentorjev v organizacijah s prostovoljskim programom, upoštevanje prostovoljskega dela kot lastnega deleža sofinanciranja projektov, brezplačne prevoze starejših, dodatno točkovanje prostovoljcev pri izvajanju programov, udejstvovanje župana in zaposlenih v občinski upravi v prostovoljskih aktivnostih, promocijo prostovoljstva ter poslanico župana ob mednarodnem dnevu prostovoljstva.

Čestitamo tudi vsem, ki so k temu dosežku pripomogli.

 

DS

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.