SL EN DE

Koroška galerija likovnih umetnosti

Koroška galerija likovnih umetnosti

Koroška galerija likovnih umetnostiKoroška galerija likovnih umetnosti se nahaja v nekdanji mestni hiši, ki je med najmogočnejšimi stavbami v mestu. Notranje dvorišče preseneča s slopastimi arkadami v pritličju in priča, da je stavba starejša od fasade in da je bila prvotno nižja. Njena načrtna in jasno opredeljena razstavna politika upošteva pomembne avtorje različnih umetnostnih smeri in tudi tematsko poudarjene prvine mednarodnih razstav ob jubilejih Združenih narodov. Dopušča tudi afirmacijo domačih likovnih ustvarjalcev in opravlja poslanstvo tudi za umetnike ožje koroške regije.

Posebna pozornost je namenjena sodobnim umetnikom, ki živijo tukaj - slikarjema Bogdanu Borčiču in Francu Berhtoldu, kiparki Naci Rojnik, že umrlemu kiparju Radetu Nikoliću in drugim. Od umetnikovih začetkov je spremljala vzpon slikarja Jožeta Tisnikarja, ki mu je izjemna originalnost in avtentična izpovednost slikarskega jezika odprla pot v svetovne galerije in likovne enciklopedije. Enkratnost njegove pojave je postala pravi zaščitni znak mesta in tukajšnje kulture v isti meri, kot so to neskončno valovite podobe Uršlje gore na pastelih akademskega slikarja Karla Pečka. Hkrati pa galerija uveljavlja tudi pomembno nalogo zbiranja, evidentiranja in znanstvenega preučevanja likovne dediščine in varovanja le-te.

Ogled vsak dan od 9. do 18. ure, ob sobotah in nedeljah od 10. do 13. in od 14. do 17. ure; ob ponedeljkih zaprto, ogled možen ob predhodni najavi.

Cena: odrasli 4,0 €, študenti 1,5 €, upokojenci 2,0 €. 

Vsako prvo nedeljo v mesecu je vstop brezplačen.


Informacije:

Koroška galerija likovnih umetnosti

Glavni trg 24
2380  Slovenj Gradec
Telefon: +386 2 620 36 50, +386 2 884 12 83
E-mail: galerija@glu-sg.si


Spletna stran: www.glu-sg.si


Fotogalerija

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.