SL EN DE

Novice iz časa izvedbe projekta

Blok neprofitnih stanovanj Polje


Mestna občina Slovenj Gradec je v stanovanjski soseski S8 zgradila blok neprofitnih stanovanj Polje s 54 stanovanji različnih velikosti.

EU_resized


polje_1

Gre za stanovanjski blok v šestih etažah (garaža, pritličje, 4 nadstropja), ki pri razporeditvi, izgradnji in tudi uporabi materialov sledi trenutnim trendom na tem področju. V stanovanjskem bloku so enosobna stanovanja v velikosti približno 37 m², dvosobna stanovanja v velikosti približno 50 in 48 m², dvoinpolsobna stanovanja v velikosti približno 64 m², trosobna stanovanja v velikosti 66 in 70 m² ter štiri in štiriinpolsobna stanovanja v velikosti približno 80 in 90 m².

 

Stanovanjski blok je pravokotne oblike, vzporeden z dovozno cesto tlorisa 56,67 x 19,03 m. Neto tlorisna površina bloka je okoli 5000,00 m², stanovanj pa 3.200,00 m². Fasada je zasnovana kot tankoslojna fasada v svetlih odtenkih v določenih delih z leseno finalno oblogo iz vertikalnih letev. Streha je zasnovana kot zelena streha, pohodna samo za vzdrževanje. Okna so v leseni in aluminijasti izvedbi. V garaži je poleg shramb zagotovljenih 22 parkirnih mest, poleg teh pa se je zagotovilo še dodatnih 25 zunanjih parkirnih mest, skupaj torej 57 parkirnih mest.

 

Na zunanjih površinah so urejene zelene površine z urejeno trato ter otroškim igriščem in zasaditvijo z drevesi ter grmovnicami. Uporabile so se avtohtone travne, zeliščne, grmovne in drevesne vrste. Površine, namenjene pešcem, omogočajo samostojno gibanje funkcionalno oviranim osebam in so brez grajenih in komunikacijskih ovir. Omogočen je dostop invalidnim osebam. Prometna ureditev se z izgraditvijo bloka ni bistveno spremenila. Dostop do objekta je zagotovljen z dovozno cesto preko obstoječega cestnega priključka iz Celjske ceste.  

 

Namen izgradnje Bloka neprofitnih stanovanj Polje je bila revitalizacija degradiranega in nerevitaliziranega območja znotraj mesta v urejeno javno površino, na podlagi česar se je zagotovila učinkovita raba prostora znotraj mest in izboljšanje kakovosti urbanega okolja oz. javnih površin. Povečala se je atraktivnost mesta in izboljšala kakovost bivanja. Hkrati se je z operacijo sledilo viziji Mestne občine Slovenj Gradec po zagotovitvi zadostnega in primernega bivalnega okolja – neprofitnih stanovanj ranljivim skupinam oz. družinam, ki izpolnjujejo pogoje za najem neprofitnih stanovanj in tako doseganje učinkov večje blaginje ljudi.

 

Izgradnjo Bloka neprofitnih stanovanj Polje je poleg Mestne občine Slovenj Gradec sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj preko mehanizma Celostnih teritorialnih naložb (CTN), ki ga lahko izvajajo mestne občine v Republiki Sloveniji. 


 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.