SL EN DE

Novice iz časa izvedbe projekta

IZGRADNJA URBANEGA PARKA IN BAZENA AQUALATIO

Mestna občina Slovenj Gradec je 24. januarja 2019 pridobila sklep o sofinanciranju projekta Sanacija degradiranega območja Mercator – gradnja zimskega bazena in urbanega parka, ki ga je izdalo Ministrstvo za okolje. Glavni cilj projekta sanacije degradiranega območja Mercator je celostna ureditev degradiranega območja v javno površino urbanega parka, ki skupaj z novim javnim bazenskim kompleksom (zimski in letni bazen) predstavlja reaktivacijo neizkoriščenega prostora znotraj urbanega območja.

www.eu-skladi.si


Na območju med industrijsko cono Modul – starim bazenom in trgovskim centrom Mercator so dodane nove vsebine za oživitev zapuščenega prostora v izmeri 9600 m2. Vsebine urbanega parka, ki je namenjen predvsem medgeneracijskemu druženju, predstavljajo najnovejše trende na področju urbanih športov. V urbanem parku je zgrajen nov rolkarski poligon v velikosti 1400 m2 (po velikosti trenutno največji projektiran tovrstni objekt v Sloveniji). Projekt vključuje tudi postaje za fitnes na prostem, balvansko steno za športno plezanje ter kolesarski grbinasti poligon – pumptrack.

Bazenski kompleks združuje zimski bazen v izmeri 3314 m2 bruto ter zunanji bazenski kompleks. Zimski bazen predstavlja 25 x 12,5 m velik bazen z manjšim otroškim bazenom, dvema whirlpooloma, štirimi savnami, fitnesom, otroško igralnico, zdravstvenim delom ter restavracijo. Plavalni bazen je projektiran na način, da je uporaben za vse starostne skupine, saj je v njem premično dno v velikosti 125 m2, ki zagotavlja najširšo uporabnost tako za najmlajše kot tudi za tekmovalce. Zunanji bazenski kompleks predstavljata 25 x 11 m velik bazen ter manjši otroški bazen s primernimi otroškimi igrali.

Naložba je vredna 8,3 milijona evrov, občina je sredstva za izvedbo naložbe pridobila iz mehanizma celostne teritorialne naložbe, in sicer skupno 5,1 milijona evrov iz proračuna države in Evropskega sklada za regionalni razvoj, od EKO sklada je pridobila nekaj manj kot 900.000 evrov, sama pa je k naložbi dodala 2,2 milijona evrov.


Doseženi cilji :

  • Površina nerevitaliziranih površin v mestih, ki izvajajo trajnostne urbane strategije | ha 0,96
  • Število prebivalcev, ki živijo na območjih s celostnimi strategijami za urbani razvoj | osebe 16.720+
  • Odprt prostor, ustvarjen ali saniran na urbanih območjih | m² - 9.600 m2
  • Javne ali poslovne stavbe, zgrajene ali prenovljene na urbanih območjih | m² - 3.314  m2


 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.