Projekti CTN

SKLEP O SOFINANCIRANJU IZGRADNJE URBANEGA PARKA IN BAZENA

Mestna občina Slovenj Gradec je 24. januarja 2019 pridobila sklep o sofinanciranju projekta Sanacija degradiranega območja Mercator – gradnja zimskega bazena in urbanega parka, ki ga je izdalo Ministrstvo za okolje. Glavni cilj projekta sanacije degradiranega območja Mercator je celostna ureditev degradiranega območja v javno površino urbanega parka, ki bo skupaj z novim javnim bazenskim kompleksom (zimski in letni bazen) predstavljala reaktivacijo neizkoriščenega prostora znotraj urbanega območja in tako izboljšala obstoječe stanje.

  • 25 januar 2019
  • Število pogledov: 8389
SKLEP O SOFINANCIRANJU IZGRADNJE URBANEGA PARKA IN BAZENA

 

Na območju med industrijsko cono Modul – starim bazenom in trgovskim centrom Mercator bodo dodane nove vsebine za oživitev zapuščenega prostora v izmeri 9800 m2. Vsebine urbanega parka, ki je namenjen predvsem medgeneracijskemu druženju, predstavljajo najnovejše trende na področju urbanih športov. V urbanem parku bo zgrajen nov rolkarski poligon v velikosti 1400 m2 (po velikosti trenutno največji projektiran tovrstni objekt v Sloveniji). Projekt vključuje tudi postaje za fitnes na prostem, balvansko steno za športno plezanje ter kolesarski grbinasti poligon – pumptrack.

Bazenski kompleks združuje zimski bazen v izmeri 3300 m2 bruto ter zunanji bazenski kompleks. Zimski bazen predstavlja 25 x 12,5 m velik bazen z manjšim otroškim bazenom, dvema whirlpooloma, štirimi savnami, fitnesom, otroško igralnico, zdravstvenim delom ter restavracijo. Plavalni bazen je projektiran na način, da je uporaben za vse starostne skupine, saj je v njem predvideno premično dno v velikosti 125 m2, ki zagotavlja najširšo uporabnost tako za najmlajše kot tudi za tekmovalce. Zunanji bazenski kompleks predstavljata 25 x 11 m velik bazen ter manjši otroški bazen s primernimi otroškimi igrali.

Ocenjena vrednost projekta je 6.811.088,01 €, za katerega je Mestna občina Slovenj Gradec pridobila 5.184.926,10 € iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, kar predstavlja 76,12 % sofinanciranja. Terminski plan izgradnje investicije in s tem zaključka projekta je 31. 12. 2020.

»Po uradni potrditvi financiranja se bo začel tudi razpis za izbor izvajalcev. Zahvalil bi se vsem, ki so v zadnjih letih delali na tem velikem projektu, ki bo vsem nam prav kmalu prinesel nov prostor za druženje in rekreacijo,« pravi slovenjgraški župan Tilen Klugler. 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.